Ρευματοκλοπή

Το γραφείο μας έχει χειριστεί μεγάλο αριθμό υποθέσεων ρευματοκλοπής με αθώωση των κατηγορουμένων.

 

Αναλαμβάνουμε την εκπροσώπησή σας ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων καθώς και την διαδικασία της υποβολής ένστασης στον ΔΕΔΔΗΕ με σωστή καθοδήγηση και αξιολόγηση των ευρημάτων της διαπίστωσης της ρευματοκλοπής. 

Νομικό πλαίσιο. 

Είναι πλέον συνηθισμένο άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ στη ζωή τους διαπράξει ποινικά αδικήματα να βρίσκονται κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ρευματοκλοπής.

Συνήθως μετά από έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ επειδή διαπιστώνεται κάποιου είδους παραβίαση – παρέμβαση στην εγκατάσταση του μετρητή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και σε συνδυασμό με την χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που τυχόν διαπιστώνεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά στον καταλογισμό οφειλής και στην υποβολή εγκλήσεως ενώπιον του Εισαγγελέα για το αδίκημα της ρευματοκλοπής.

Η εν λόγω παραβίαση μπορεί να διαπιστωθεί σε ρολόι διαμερίσματος, μονοκατοικίας ακόμη και σε κοινόχρηστο ρολόι πολυκατοικίας.

Στην τελευταία περίπτωση, κατηγορούμενος είναι ο διαχειριστής.

Θέλει προσοχή από την πρώτη ημέρα που θα λάβει ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής το εν λόγω έγγραφο καταλογισμού οφειλής να απευθυνθεί σε δικηγόρο προκειμένου να υποβληθεί η προβλεπόμενη ένσταση στον ΔΕΔΔΗΕ και κατόπιν να προετοιμαστεί για την επικείμενη ποινική δίωξη.

Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 8824000 ή στείλτε mail στο

danastasopouloslaw@gmail.com.

 
Image